Onze subsidiegevers en sponsors vindt u hierEen financiële verantwoording vindt u hier
De persoonHermanus Anthonius Emanuel (Herman) (1924-1974)werd geboren op eerste kerstdag. Zijn moeder was eerst nog naar de nachtmis geweest.Herman ging naar de kostschool St. Louis in Amersfoort. In de oorlog was hij ondergedoken. Hij is toen aan de dood ontsnapt tijdens een rondleiding in de fabriek, die gebombardeerd werd. Een pater kreeg een muur op zich, maar Herman had enkel een paar schrammenNa de oorlog haalde hij zijn HBS-diploma. Daarna ging hij Bouwkunde studeren in Delft. In die periodebouwde hij zijn eigen boot.
Het schilderijHet schilderij van Herman is om onduidelijkeredenen uit de lijst gehaald en al die jaren in een koker bewaard. Het is meeverhuisd viaEngeland naar Hilversum en voor de restauratievan zolder gehaald.De restauratieHet schilderij van Herman was enigszins in de kreukels en had heel wat plekken die hersteld moesten worden. Het moest ook weer opnieuw opgespannen en ingelijst worden.Op het vakmanschap van de restaurateurs is niet tevergeefs een beroep gedaan want het portret hangt er nu weer prachtig bij.
behoorlijk beschadigd >>
Kleine Herman speelt “Paus” 1935>>
Klik op de personenvoor een beschrijving.nummer negen
Het schilderij van Herman, het kerstkind
getrouwd met Lydia Wolters.1953
Herman op het kantoor van Vanesco Ltd in Engeland >>
met zwager Wim ter Steege (links) op de boot in 1967.
<<<
Op advies van o.a. Frans van Seumeren sr. besloot hij in 1949 bij de Jan Jongerius NV te gaan werken. Samen met ‘ome Giel’ (Michel Jongerius, broer van zijn vader) zette hij daar de afdeling export op poten.Op 8 april 1953 trouwde hij met het Belgische nichtje van zijn zwagers Jan en Frans van Seumeren; Lydia Wolters. Samen kregen ze tien kinderenNa het faillissement van de firma verhuisde het gezin naar Engeland waar Herman schrootverwerkende machines verkocht.In 1966 keerde het gezin naar Nederland terug en vestigde zich in Hilversum.In 1974, nog maar 49 jaar oud, overleed Herman.